Change default midi channels for Banks and Presets

Anything & everything relating to ENTTEC DMXIS.
Post Reply
Nightflowers
Posts: 1
Joined: Wed Jun 19, 2019 1:08 pm

Change default midi channels for Banks and Presets

Post by Nightflowers » Wed Jun 19, 2019 1:15 pm

Hi,

Is there a way (via a python macro for example) to use other midi channels than 15 and 16 for loading Banks and Presents ?

DMXIS is controlled by Ableton and I've another software running alongside which is controlled by a midi controller mapped on the channel 15, so there's a conflict between the two.
I can't change my controller's channel because it would take a load of time to remap it on another channel.

Any ideas ?

cgrafx
Posts: 99
Joined: Sat May 28, 2016 8:52 pm

Re: Change default midi channels for Banks and Presets

Post by cgrafx » Wed Jun 19, 2019 8:13 pm

I'm pretty sure there isn't any external control via python or any other method that would allow you to change midi channels.

DMXIS would have to be reprogrammed to do this.

Dave Brown [admin]
Posts: 1798
Joined: Sat Sep 15, 2012 4:53 pm

Re: Change default midi channels for Banks and Presets

Post by Dave Brown [admin] » Wed Jun 19, 2019 10:40 pm

You can't change the channels within DMXIS. But you can use a MIDI utility like MidiPipe (Mac) or MIDI-OX (PC) to modify the MIDI channels before passing the data onto DMXIS.
Dave Brown - db audioware
Author of DMXIS | D-Pro | Show Buddy | Show Buddy Active | ArtNetMon

Post Reply